Hem > Nyheter > Innehåll
Produktkategori

Skillnaden mellan Gelat och Cold Zahang

Wuxi Puxin Maskiner Factory | Updated: May 24, 2017

Varmvalsad och kallvalsad som den mest populära på marknaden två typer av stålförädlingsmetoder, av det stora antalet ståltillverkare använder, är de två stålteknologierna i slutet vad är skillnaden?
I. Kallvalsning
Kall rullande är att hänvisa till kalltryck, Leng, kall, etc. i rumstemperatur, stål eller stålband bearbetning till en mängd olika former, marknaden är väldigt populär kallt dra platt stål, kalldragen platta stål tillverkare är också mycket många .
Fördelar: Kallvalsning kan göra produkten snabb prototypning, hög effekt och processen kommer inte att skada beläggningen, kan tillverkas i en mängd olika tvärsnitt, för att anpassa sig till användningen av förhållandena. Kallvalsat stål kan producera en stor plastisk deformation, vilket förbättrar utbytet av stål.
Nackdel: Även om det inte finns någon termisk plasticitet i gjutningsprocessen, men restspänningen fortfarande ligger i sektionen, kommer detta att påverka hela och lokalt spänne av stål. Kallvalsat stål är i allmänhet en öppningsdel, så att den fria vridningen av sektionen är låg, när den yttre kraften är benägen att vridas och under tryck kommer att vara benägen att böja böjning, är själva stålet svagt torsionsprestanda; Efter det att det kallvalsade stålet har bildats finns det ingen förtjockning i skivans skarv, så stålets lokala tolerans är dålig.
II. Varmvalsning
Fördelar: Stålet kan vara djupt skadat, mikrostrukturens defekt elimineras, stålets mikrostruktur komprimeras och de mekaniska egenskaperna förbättras. Denna typ av förbättring framträder huvudsakligen i längdriktningen, stålet i viss grad kommer inte att vara samma kropp. De sprickor och bubblor som bildas under hällning elimineras också vid höga temperaturer.
Nackdel: Efter varmtvalsade, inre, icke-metalliska inneslutningar av stål kommer att pressas i tunna skivor, vilket leder till delaminering, kan delaminering göra stål i svetskrympningen när tåran uppstår. Den återstående spänningen orsakas av ojämn kyla, vilket orsakar deformation av stålet, minskar stabiliteten och minskar utmattningsbeständigheten i viss grad.
Tredje, varmvalsad och kallvalsad skillnad:
(1) Stålavsnittet med kallvalsning möjliggör lokal spänning, som kan utnyttja spänningsförmågan fullt ut.
(2) Den återstående spänningen av varmvalsat platta stål och kall La Chang på stålet är annorlunda, så det är en stor skillnad i fördelningen av sektionen. Den återstående spänningen vid kallritning är huvudsakligen krökt typ, och varmvalsning är huvudsakligen filmtyp.
(3) Den fria vridningen av varmvalsat sektionsstål är högre än det för kallt dragna stål, så att vridningsytan hos varmvalsat stål är bättre än det för kallvalsat stål.

Produkter
Slitting serien
Leveling serie
Platt stålserie
Spolupphängare
Kontakta oss
Tel: + 86-510-83208381
Mob: + 86-13951579100
Lägg till: 76 # Qianluo Load, Huishan District,
Wuxi, Jiangsu, Kina
Email: wxpx0510@163.com
Förfrågning